Valentínska Moskva

Destinácia: Rusko, Moskovská oblasť, Moskva
Kód zájazdu: 1054524
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Valentínska Moskva – Amor ju vyzbrojil zážitkami, ktorým jednoducho neodoláte. Večerné korčuľovanie na najväčšom klzisku na svete, plavba loďou s fľašou vína, pochutnávanie si na čokoláde či zmrzline vo výške 354 metrov. Vychutnávanie si výhľadov na romanticky zasnežené kupoly chrámov, ktoré pripomínajú kopčeky šľahačky. Čerešničkou na záver sú vysvietené ulice Moskvy, z ktorých nespustíte oči…výnimkou bude len Vaša drahá polovička.

Pre vstup do Ruska je potrebný PCR test s negatívnym výsledkom nie starší ako 72 hodín. Platí to pre všetkých cestujúcich do Ruskej federácie aj zaočkovaní aj nezaočkovaní. Pri návrate na Slovensko je tiež potrebný PCR test, aby vás pustili na palubu lietadla. 

Program:
1.deň
prílet do Moskvy vo večerných hodinách
transfer do hotela
check in a prekvapenie na izbách

2.deň
Raňajky v hoteli
11:20  stretnutie na recepcii hotela so sprievodcom
12:30 pešia exkurzia “ Červené námestie – srdce Moskvy“ –  nenavštíviť toto námestie je ako ísť do Paríža a nevidieť  eifelovku. Prvé základy námestia siahajú do čias Ivana III., keď slovo „krasnyj“ znamenalo v ruštine pekný. Doslova ste chodili po peknom námestí nie červenom.
Samotné námestie je pamiatkou UNESCO a nájdete na ňom skvosty architektúry ako chrám Vasilija Blaženého, GUM či maozoléum Lenina.
14:00 Exkurzia do Moskovského Kremľa-  prebádajte spolu s nami, čo sa nachádza za hrdými múrmi Kremľa. Uvidíte cára delo, cára zvon či námestie katedrál, kde je v Uspenskej katedrále pochovaný aj samotný Ivan Hrozný.
prestávka na obed
15:30 Autobusová Exkurzia po Moskve (3 hodiny) – uvidíte napr. Tverskú ulicu, Parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie,Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom, Vorobjove hory (panoráma mesta), MGU (Moskovká štátna univerzita), Park Víťazstva/Pamätník zasvätený druhej svetovej vojne a pod.Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
20:00 Romantická plavba po rieke Moskva s fľašou vína
22:00 koniec plavby
samostatný návrat do hotela

3.deň
Raňajky v hoteli
11:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy – Ide o jedinečnú prehliadku moskovským metrom a jeho skvostami. Vypočujete si históriu moskovského metra a pozrite si jeho najkrajšie stanice ako napríklad Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
12:30 Exkurzia na vyhliadku vo veži „Federácie“ v Moscow city– spolu sa vyberieme na návštevu výhliadky vo veži Federácie (374 metrov vysoká veža je najvyššou vežou v Európe), ktorá sa nachádza na 89 poschodí, najväčšieho biznis centra v Európe. Veď, čo je romantickejšie ako sledovanie mesta z výšky viac ako 300 metrov, na ktorú Vás vyvezie výťah rýchlosťou 8 metrov za sekundu. Dozviete sa informácie o jedinečnej architektúre Moscow city. Z vyhliadky uvidíte Expocentrum, Vežu Evolúcia, Vežu Impéria , Sklenené Afimall city a mnoho iných pamiatok. Na poschodí máte možnosť navštíviť aj 360 stupňový panorama bar, tak prečo si nevychutnať drink vo výšinách. Zároveň Vás čaká darček v podobe profesionálnej fotografie na pamiatku, zmrzlina na osvieženie a  sladká čokoláda na dobrú náladu. Chutia skvostne, predsa sa len nachádzajú vo vyšinách.
13:30 koniec exkurzie a voľný čas
14:30 odchod na VDNCH
15:30 Exkurzia do múzea Kozmonautiky-  so svojou láskou chcú ľudia precestovať celý svet aj vesmír a preto naše kroky povedú do múzea , v ktorom sa oboznámite so sovietskou a ruskou kozmonautikou. Napríklad so vznikom tohto priemyslu v ZSSR, prvými vesmírnymi jazdcami, prvými družicami Zeme, s prvým letom človeka do vesmíru, s letmi kozmických aparátov na Mesiac a pod.
16:30 Exkurzia „Tajomstvá a legendy VDNCH“ – pešia exkurzia po slávnom VDNCH. Dozviete sa históriu vybudovania výstaviska, uvidíte najznámejšie pavilóny, fontány a legendárne Zelené divadlo. Zistíte, čo je vyobrazené na oblúku južného vchodu, prečo je vo VDNCH kruhová kino panoráma, kde stále prijímajú pionierov či čarujú s počasím. Želajte si niečo pri pamätníku „Šťastnej rodiny“.
V zime sa VDNCH mení na rozprávkovú krajinu pokrytú ľadom a ľadovými sochami. Využite jedinečnú šancu zakurčoľovať si na najväčšom klzisku na svete  (20 549m2).
18:00 koniec exkurzie a voľná zábava napr. na klzisku

4.deň
Raňajky v hoteli
voľný čas
poobede transfer na letisko

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie
Gamma-Delta 3* Izmailovo
Mega komplex Izmailovo je najväčší v Európe a je zaradený do zoznamu najväčších na svete. Vyznačuje sa veľkolepou organizáciou prijímajúcich hostí, založenou na najlepších moskovských tradíciách pohostinnosti a najnovších technológiách hotelového podnikania.

Cena zahŕňa:
ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*
transfery v rámci exkurzií
transfer z letiska v Moskve a na letisko v Moskve
služby slovensky/ česky hovoriaceho sprievodcu
všetky vstupy do objektov spomenutých v programe
darček na privítanie
plavba loďou

Cena nezahŕňa:
elektronické /klasické víza – 65€/osoba
cestovné poistenie – 2,50€/deň/osoba
alebo cestovné poistenie Pandemic – 4€/deň/osoba
letenky od 140€ osoba tam aj naspäť
Lístky na balet alebo operu- zabezpečíme na požiadanie
PCR test v Rusku 40€

Moskva

Generované systémom ProfiTour