Londýn

Destinácia: Veľká Británia, Anglicko, Londýn
Kód zájazdu: 1285701
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Tematické štúdio, venované sérii o kúzelníckom svete. Na výlete do zákulisia natáčania Harryho Pottera sa pozriete dovnútra doslova dych berúceho sálu Bradavického hradu, vaše kroky budú pokračovať do Brumbálovej pracovne, v ktorej môžete uvidieť meč Godrika Nebelvíra, Múdry klobúk a portréty riaditeľov školy. V ďalšej časti prehliadky sa dozviete všetko o technológiách, ktoré boli použité, bude vám predstavené schodisko, ktoré sa stále mení a dozviete sa, ako vznikali efekty veľkolepých famfrpálových zápasov. Predstavia sa vám návrhy na make-up a líčenie hercov a návrhy obrích pavúkov, vtáka Fénixa Fawkese, Baziliška, Trojhlavého psa a ďalších mystických filmových stvorení. A nebude chýbať metropola, ktorá nikdy nespí!


1. deň Odchod zo Slovenska v ranných hodinách, nočný tranzit cez krajiny EÚ.


2. deň Príchod do Calais, preprava cez kanál La Manche, pokračovanie v ceste do Londýna. Dopoludnia pešia prehliadka historického Londýna: Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square, Buckingham Palace (možnosť uvidieť výmenu stráží), St. James’s Park. Popoludní navštívite interaktívne zábavné Múzeum Ripley ´s Believe It or Not, podľa záujmu vyhliadková jazda na London Eye (obrie koleso s panoramatickým výhľadom až do 60km). Vo večerných hodinách príchod na ubytovanie.


3. deň Raňajky. Prehliadka Gloucester – miesto korunovácie Henricha III., návšteva katedrály, ktorej chodby boli využité pri natáčaní scén filmu o Harrym Potterovi. Popoludní presun do Oxfordu – návšteva univerzitného areálu Christ Church College (nádvorie, kaplnka, jedáleň), katedrála Christ Church. Návrat do Londýna na ubytovanie.


4. deň Po raňajkách celodenný pobyt v Londýne. Dopoludnia prehliadka štúdií Warner Bros – možnosť uvidieť rôzne atrakcie zo sveta natáčania dielov o Harry Potterovi zo zákulisia scén, ukážky kostýmov, efektov. Návrat vlakom do centra mesta. Odpoludnia presun k hradu Tower, prehliadka Tower Bridge, mosta výnimočného svojím zdvíhacím mechanizmom nad Temžou. Plavba loďou po rieke Temža do mestskej časti Greenwich, k návšteve Anglického národného observatória. Vo večerných hodinách odchod z Londýna.


5. deň Návrat na Slovensko.


Odporúčaná výmena na vstupy Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

- Warner Bros štúdiá 47 GBP /dospelá osoba, 38 GBP (dieťa 5-15r.)

- Westminster Abbey 23 GBP, deti 10 GBP

- Tower of London 27,50 GBP, deti do 15 rokov 13,10 GBP

- Madame Tussaud´s Museum 35 GBP, deti do 15 rokov 30 GBP

- London Eye 27 GBP, deti 32 GBP

- Lodná plavba po Temži od 13 GBP (jednosmerný lístok), 17,50 GBP (spiatočný lístok)

- Royal Observatory Greenwich zdarma

Londýn

Generované systémom ProfiTour