Slnečná Andalúzia a Gibraltár LETECKY

Destinácia: Španielsko, Andalúzia
Kód zájazdu: 1352698
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte slnkom zaliatu Andalúziu - srdce a dušu Španielska, ktorá je stelesnením nespútanej krásy, vášne a nenapodobiteľného pôvabu. Navštívte najpôsobivejšie biele mesto Rondu, ktoré miluje množstvo umelcov a radí sa k najstarším španielskym mestám vôbec. Túlajte sa ulicami Malagy, ktorá je rodiskom Pabla Picassa, relaxujte na rozľahlej pláži a nevynechajte ani výlet na Gibraltár s legendárnymi opicami, ktoré nežijú nikde inde v Európe. Podľa legendy bude Gibraltár patriť Veľkej Británii dovtedy pokiaľ bude na Gibraltári žit aspoň jedna opica.

Program:
1.deň:
odlet z Viedne do Malagy. Presun z letiska na ubytovanie. V podvečerných hodinách možnosť vydať sa do ulíc druhého najväčšieho mesta Andalúzie – Malagy s nákazlivo temperamentnou atmosférou.
Malaga je preslávená nielen fantastickou kuchyňou, vynikajúcimi vínami, ale aj ako rodisko maliara Pabla Picassa. Prechádzka Malagou počas ktorej uvidíte časť historického centra. Zhliadnete kostol Iglesia de Santa Maria del Sagrario, katedrálu La Manquita, prejdete sa veľmi živou ulicou Marqués de Larios, kde sa prelínajú tradičné prvky s modernými.
Ulica je plná obchodíkov živých sôch a hudobníkov. Neskôr zbadáte rodný dom Picassa a múzeum Picassa. V prípade záujmu, možnosť návštevy múzea. Individuálny program, voľno na večeru. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách navštívite mesto na skale – Rondu, ktorá bola obľúbeným mestom maliarov a spisovateľov z celého sveta. Uchváti Vás úžasná panoráma mesta a fantastická architektúra.
Zhliadnete najväčšiu rondskú pamiatku – most Puente Nuevo, ktorý sa klenie nad dramatickú roklinu.
Zamierite na hlavné námestie Plaza de Espaňa, ktorému slávu zaistil Ernest Hemingway, nakoľko ho spomína aj vo svojom známom románe Komu zvonia do hrobu.
Uvidíte jednu z najstarších a najuctievanejších arén na území Španielska - Plaza de Toros. Nahliadnuť budete môcť aj do múzea Taurino, ktoré je plné rozličných kuriozít. Prejdete sa promenádou a zo zeleného parku Alameda del Tajo sa Vám naskytne pekný výhľad na okolie. 
V popoludňajších hodinách odchod z Rondy do Torremolinos, priamo na rozľahlú pláž, kde Vás čaká voľný program, relax a možnosť kúpania pri mori. Nájdete tu množstvo reštaurácií, kaviarničiek a barov a ani večer sa nudiť určite nebudete, keďže Torremolinos patrí medzi najrušnejšie strediská. 
Návrat na hotel, individuálne. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách sa vydáte na nezabudnuteľný celodenný výlet na Gibraltár, britské zámorské územie mnohými označované ako skala plná opíc na konci Európy.
Uvidíte tu charakteristické červené telefónne búdky, anglické jedlo, ale veľkým zážitkom budú voľne žijúce opice – makaky, ktoré sa s obľubou nechávajú kŕmiť okoloidúcimi turistami.
Mimochodom, dodnes sa o nich traduje legenda, dokedy budú žiť opice na skalách Gibraltáru, dovtedy bude mesto patriť Veľkej Británii. Za priaznivých poveternostných podmienok je možné vidieť až na africký kontinent. V podvečerných hodinách príchod na hotel. Nocľah.

4.deň:
po raňajkách zamierite na typický trh Atarazanas s veľkým výberom čerstvých potravín, prejdete sa krásnym parkom s bohatou vegetáciou a pozriete si pevnosť Alcazaba, ktorá je jednou z najzachovalejších v celom Španielsku.
Individuálny program. V podvečerných hodinách presun na letisko. 

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Malaga - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
3 x hotelové ubytovanie v kategórii min. 3* 
3 x raňajky
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa v hoteli - cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm ) - 40 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
múzeum Picassa - cca 12,00 € / dospelá osoba 
Alcazaba - 3,50 € / dospelá osoba
býčia aréna v Ronde - cca 9,00 € / dospelá osoba
katedrála v Malage - cca 5 € / dospelá osoba ( po skupinovej zľave )
cena za kompletnú dopravu v Andalúzii ( zahŕňa celodenný výlet na Gibraltár a výlet do Rondy) - 100 € - 140 € / osoba (v závislosti od počtu osôb)
transfér z letiska na hotel a späť - cca 30 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour