Elba - Napoleonov ostrov

Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov Elba - Napoleonov ostrov
Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia)
Kód zájazdu: 1353822
Cena od: 1 273,22 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.06.2025 6 dní First Minute 1 273,22 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
6-dňový letecký zájazd

Úvod:
Najväčší z toskánskych ostrovov, Elba, ktorý preslávil hlavne Napoleon, je bohatý na históriu, nádhernú prírodu a malebné mestečká. Môže sa pochváliť výnimočne čistou vodou a krásnymi rôznorodými plážami, od piesočnatých s bielym pieskom až po kamenisté s divokými útesmi.


Program:

1. deň:
Odletíme do Bologne, nasleduje transfer do ubytovania do Montecatini Terme. Prejdeme sa kúpeľným mestečkom a zubačkou sa vyvezieme do Montecatini Alto, odkiaľ sa nám naskytne krásny výhľad na mesto.

2. deň:
Trajektom sa presunieme z Piombina na ostrov Elba, ktorý je preslávený krásnymi bielymi piesočnatými plážami, ako aj historickými pamiatkami spojenými s postavou imperátora Napoleona Bonaparteho. Stredomorský ráz krajiny dokresľujú kaktusy, aloe, oleandre, píniové háje, malebné dedinky a starobylé kamenné mestečká. Prehliadka mestečka Marina di Campo, potom ubytovanie.

3. deň:
Dnes si pozrieme západnú časť ostrova. Z horskej dedinky Marciana Alta sa lanovkou vyvezieme na najvyšší vrch ostrova Monte Cappane (1019 m n. m.). Cestou naspäť sa nám naskytne krásny výhľad na ostrov Paolina.  Poobede nás čaká prehliadka mesta Portoferraio. Okrem dvoch majestátne sa týčiacich pevností sa tu nachádza Teatro dei Vigilanti, bývalý kostol Chiesa del Carmine, ktorý nechal Napoleon počas svojho pobytu na ostrove prestavať na divadlo, reprezentačná Napoleonova vila s múzeom – Villa dei Mulini. Zaujímavou kuriozitou je i Bonaparteho posmrtná maska a bronzový odliatok jeho ruky.

4. deň:
Presunieme sa na východné pobrežie ostrova, do mestečka Rio nell’Elba. Oblasť je známa ťažbou železnej rudya v jednej z baní, do ktorej sa dá dostať vláčikom, si môžeme nakopať hematity. Pokračujeme do Porto Azurro, malebného rybárskeho mestečka, ktoré patrí k najkrajším miestam celého ostrova. Pýši sa pôvabným 
historickým centrom s typickými farebnými domami a jednou z dominánt je aj pevnosť San Giacomo.Zastavíme sa aj v okúzľujúcom mestečku Capoliveris úzkymi uličkami a krásnymi plážami v okolí.

5. deň:
Voľný deň pri mori, alebo možnosť fakultatívneho výletu na ostrovy Pianosa či Giglio, ktoré sú súčasťou Národného parku Toskánske ostrovy. Pianosa má jedinečnú tajomnú a melancholickú atmosféru a nájdeme tu pokoj a nádherné more. Ostrov Giglio je charakteristický romantickými plážami, divokými útesmi a nádherným čistým morom. Po prehliadke stredovekého mestečka s pevnosťou Giglio Castello budeme mať možnosť okúpať sa na niektorej z pláží dostupných pešo alebo loďkou.

6. deň:
Po raňajkách odchod do prístavu, presun trajektom do Piombina. Po krátkej prestávke v meste Pisa sa presunieme na letisko do Bologne, odlet do Viedne.


Ubytovanie:
5 x v hoteli 3*

Stravovanie:
5 x raňajky


Doprava:
Letecká, autobusová počas výletov.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer Bratislava – letisko – Bratislava. Trajekt Piombino - Elba - Piombino. Miestnu dopravu počas výletov. 5 x ubytovanie s raňajkami v 3* hoteli. Sprievodcu CK. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 5 večerí. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour