Panama & Kostarika

Kostarika Kostarika Kostarika Kostarika Monteverde Kostarika Arenal Kostarika Arenal Kostarika Kostarika Kostarika Kostarika Santo Domingo Panama Panama San Jose Panama Panama Panama
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325254
Cena od: 4 691,71 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Wellness

Výber termínu

21.11.2024 12 dní First Minute 4 691,71 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Panama a Kosta Rica - dve nádherné krajiny, ktoré ponúkajú divokú prírodu, krásne pláže, historické pamiatky a miestnu pohostinnosť. Poďte s nami navštíviť tento kút sveta.
12-dňový letecký zájazd


1. deň:
Odlet z Viedne do Panamy. Po prílete transfer do hotela. V závislosti od letových časov pešia prechádzka mestom so sprievodcom.

2. deň:
Panamská metropola nás očarí svojou čistotou a bezpečnosťou. Je to mesto kontrastov, kde navštívime koloniálne časti starého mesta a moderné časti finančného centra s typickými mrakodrapmi. Najväčším lákadlom je najväčšie obchodné centrum v Strednej Amerike. Pozrieme si prístav, administratívne centrum a Panama Canal Zone, ktorá patrí od roku 2000 Paname. Poslednou zastávkou bude Casco Viejo (Staré mesto), ktoré patrí do zoznamu UNESCO. Pešia prehliadka nás povedie cez najznámejšie námestia a pekné uličky. Vychutnáme si nádherný západ slnka v niektorom zo strešných barov, budeme mať možnosť ochutnať známy panamský rum a čokoládu v bare Pedro Mandinga.

3. deň:
Po raňajkách sa vyberieme do Miraflores Locks na Panamskom prieplave. Panamský prieplav, jeden z divov sveta. Prieplav je dlhý 77 km, ročne ním prepláva vyše 14 tisíc lodí a práve vďaka nemu nemusia lode prechádzajúce z Atlantického do Tichého oceánu plávať okolo celej Južnej Ameriky. Následne navštívime indiánsku dedinu Embera. Cesta začne jazdou po Inter-Americana Highway do prístavu Corotu. Poplavíme sa po rieke Chagres na tradičnom kanoe. Počas plavby budeme mať možnosť sledovať miestnu bohatú faunu a flóru, rôzne druhy vtáctva - tukany, orly. Okolo obeda sa dostaneme do dediny, kde nás obyvatelia privítajú miestnymi tancami. Dozvieme sa o živote miestnych ľudí, o ich kultúre a zvykoch. Neminie nás ani krátka prechádzka džungľou, ktorá obklopuje dedinu. Po návrate do dediny ochutnáme miestne špeciality Patacones a Yuca. Obyvatelia nám ponúknu aj ich miestne ručné výrobky.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme na letisko k miestnemu preletu do Kostariky. Po prílete do San José sa presunieme  do hotela, ubytujeme sa a vydáme sa na prehliadku mesta s množstvom múzeí, divadiel a nákupných centier.

5. deň:
Po raňajkách sa presunieme na severovýchod, kde sa nachádza majestátny vulkán Arenal. Cestou budeme míňať mesto La Fortuna, uvidíme rôzne plantáže a farmy. Vulkán sa nachádza na brehu rovnomenného jazera. Je to najmladšia a najaktívnejšia sopka v krajine. Je najvyhľadávanejšou oblasťou Kostariky najmä vďaka pozorovaniu erupcií.

6. deň:
Pred nami je voľný deň v hoteli s horúcimi prameňmi a známym Spa. Pre aktívnejších je možnosť niektorej z fakultatívnych aktivít zip line, vysuté mosty, vodopád Fortuna river, rafting alebo výstup na samotný vulkán.

7. deň:
Presunieme sa do oblasti Monteverde, ktorá je jednou z najzaujímavejších oblastí krajiny vďaka prírode. Je to malá komunita, žijúca vysoko v Cordillera de Tilarán, kde je najväčšou atrakciou biologická rezervácia. 

8. deň:
Monteverde je svetoznámy dažďový prales. Sú tu dve rezervácie Monteverde Biological Reserve a Santa Elena Biological Reserve. Počas prechádzky sa zoznámime s miestnou biodiverzitou a prírodným bohatstvom. Pre odvážnejších sú možné fakultatívne aktivity ako zip line, motýlia záhrada, vysuté mosty, nočná túra pralesom.

9. deň:
Naša cesta bude pokračovať do oblasti centrálneho Pacifiku, do Manuel Antonio, kde sa snúbi ideálna kombinácia dažďového pralesa, pláží, hôr a koralových útesov. Ak budeme mať šťastie, uvidíme opice Marmoset, opice bilohlavé, veveričky, tucany, leguány a množstvo inej zveri. Voľno na nádhernej pláži.

10. deň:
Voľný deň na oddych a kúpanie. Možnosť fakultatívneho výletu do NP Manuel Antonio.

11. deň:
Transfer na letisko v San José. Odlet do Viedne.

12. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3* /4*hotely

Stravovanie:
Raňajky.

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestny prelet Panama - Kostarika. Transfer BA-letisko-BA. Miestne transfery. 3x ubytovanie v Paname s raňajkami, 6x ubytovanie Kostarika s raňajkami.  Výlety a vstupy podľa programu. Miestnych sprievodcov a sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje mimo uvedenej v programe. Fakultatívne aktivity. Prepitné pre miestnych sprievodcov a vodičov 70 €/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.


Generované systémom ProfiTour