Zámok ruží Rosenburg a Kittenbergské záhrady snov

Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Rosenburg
Kód zájazdu: 1304227
Cena od: 40 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

13.07.2024 1 deň First Minute 40 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Milujete ruže, kvety a zámky? Vydajte sa s nami na skutočný zámok ruží Rosenburg a do Kittenbergských záhrad snov, ktoré sa považujú za najkrajšiu expozíciu svojho druhu v Rakúsku. Nenechajte si újsť výlet do rozmanitého sveta kvetov.
Zámok Rosenburg je jeden z najkrajších a najvýznamnejších hradných komplexov v Rakúsku, ktorý určite stojí za návštevu. Zámok stojí uprostred prírodného parku, čo mu ešte viac dodáva na veľkoleposti. S počtom návštev 65 000 turistov ročne sa radí medzi najnavštevovanejšie atrakcie Dolného Rakúska.
Názov zámku je spojený s ružami, ktoré dominujú v upravených zámockých záhradách. Viac ako 350 ružových kríkov, ružový pavilón, ale i leknová záhrada podčiarkujú krásu zámockého areálu.
Milovníci týchto nádherných kvetov môžu obdivovať i plazivé ruže, ktoré vytvárajú skutočné kaskády ruží..
Ak vyhladnete, zavítajte do zámockej taverny, kde na vás čakajú kulinárske špeciality regiónu Waldviertel. Vychutnať si môžete aj veľký výber domácich múčnikov a zákuskov.
V zámku Rosenburg sa nachádza aj najväčší zachovalý turnajový dvor v Európe. Na zámku stále žije i prastará sokoliarska tradícia. Majú tu vlastný chov rôznych druhov dravých vtákov a vy ich môžete bezprostredne obdivovať pri sokoliarskych vystúpeniach.
Neskôr sa presuniete do sveta prírodných krás a záhradnej kultúry – do Kittenbergských záhradách snov, ktoré sa považujú za najkrajšiu expozíciu svojho druhu v Rakúsku. Pomocou 30–tich tematických záhrad, nahliadnete do záhradných kultúr rôznych krajín vo svete.
Zaujať vás môže Japonská záhrada, Wellness záhrada, Dom Slnka, Ohnivá záhrada,... Záhradné centrum vám ponúkne rozsiahly sortiment rastlín, bytových doplnkov a nápaditých dekorácií pre vás a váš domov.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obrdží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

vstupné do Kittenbergských záhrad 8 € / dospelá osoba ( cena po skupinovej zľave), deti od 4 -14 rokov 6 € /osoba, deti do 3 rokov zadarmo
vstupné do zámku Rosenburg  + vystúpenie sokoliarov 16 € / osoba (zvýhodnená kombinová vstupenka)


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Rosenburg

Generované systémom ProfiTour