Semmeringský priesmyk

Semmeringský priesmyk-pohľad na skaly Semmeringský priesmyk- vlakový prejazd Semmeringský priesmyk-pohľad na skaly Semmeringský priesmyk- vlakový prejazd Semmeringský priesmyk- pamiatky
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Semmering
Kód zájazdu: 1322273
Cena od: 47 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

26.05.2024 1 deň Last Minute 47 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Stredne náročná turistika pozdĺž Semmeringskej železnice (UNESCO) v priesmyku, známom už od čias stredoveku. Objavíte prekrásne vyhliadkové miesta s pohľadmi na impozantné viadukty a tunely s panorámou hôr Rex a Schneegerg - motívu bývalých 20-šilingových bankoviek.


Program 1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách (z Bratislavy o 09:00 h). Putovanie začína na stanici v obci Semmering a vedie pozdĺž trasy Semmeringskej železnice (UNESCO). Turistický chodník pozdĺž trate bol kedysi starým obchodným chodníkom cez Semmeringský priesmyk a dôkazy o jeho existencii siahajú až do stredoveku. Celú trasu lemujú informačné tabule a prekrásne vyhliadkové miesta, ktoré ponúkajú panoramatický pohľad na impozantné viadukty a tunely s horami Rax a Schneegerg v pozadí. Známy je „20–šilingový výhľad“, ktorý dostal názov podľa motívu zobrazeného na starých 20–šilingových bankovkách. Túra dlhá 9,5 km vedie zo Semmeringu k železničnej stanici Wolfsbergkogel a ďalej cez viadukt Fleischmann, Roter Berg, viadukt Kalterinne a Adlitzgraben do obce Breitenstein, odkiaľ nás autobus odvezie späť na Slovensko. Návrat vo večerných hodinách (cca o 18:00 h).


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Doprava:
Autokar.


Semmering

Generované systémom ProfiTour